CONTACT
voor vragen
en boekingen

VNCI Jaarcongres

VNCI Jaarcongres

DAGVOORZITTER

Gert-Jan Jansen Gert-Jan Jansen

OMSCHRIJVING EVENEMENT

De Vereniging Nederlands Chemische Industrie wilde tijdens haar jaarlijkse congres meer informatie uit de deelnemers halen. Naast de jaarrede van de voorzitter, de nieuwe stip op de horizon van de directeur en een keynote spreker, moest er meer interactie met publiek  komen: wat houdt ons bezig en hoe denken we over de thema's reputatie en innovatie?

Samen met de opdrachtgever ontwierp Gert-Jan Jansen een programma met een aantal verrassende elementen. Zo was er ruimte voor 'Innovatieflitsen'. Geen strak geregisseerde filmpjes, maar fysieke presentatie van nieuwe, succesvolle producten.
Zo reed Gert-Jan op een fiets van kunststof, presenteerde hij een modeshow van kleding die geïmpregneerd is met huidverzorgende crème, droeg hij sokken gemaakt van gerecyclede visnetten en verbrande hij een nieuwe smeerolie op basis van gas! Deze innovatieflitsen zorgden voor ontspanning en snelheid in het programma en ook de deelnemende bedrijven waren enthousiast! De uitvinder van de fiets bijvoorbeeld, startte tijdens deze bijeenkomst zijn crowdfunding campagne en verkocht maar liefst 30(!) fietsen!

Om het gesprek over het thema 'reputatie' een beetje op te stoken, gebruikte Gert-Jan een film met straatinterviews: wat vindt de gemiddelde Nederlander van de Chemische Industrie?
Zonder panel of spreker rende hij vervolgens door het publiek om reacties van deelnemers op te halen. Men reageerde op de filmpjes, op Gert-Jan zijn prikkelende vragen en op elkaar. Zo ontstonden er voorzichtige ideeën om de reputatie van de industrie een boost te geven.

Nog nooit was een Jaarvergadering zo dynamisch en positief verlopen. Gert-Jan zijn stiekeme wens: volgende keer graag nog meer tijd inruimen voor interactie met het publiek en misschien wel een spreker minder!

In dit project werd de dagvoorzitter al in een vroeg stadium betrokken bij de organisatie van de bijeenkomst. VNCI stond open voor nieuwe ideeën, wilde het graag anders en dat is uitstekend gelukt!

IMPRESSIE