Jean wimmerlin e1da G Ormk Ik unsplash

In november gaan we weer naar de stembus. Wat iedereen gaat stemmen, daar gaan wij niet over. Hoe een geslaagde verkiezingsbijeenkomst eruit kan zien (misschien wel: eruit zou moeten zien), daar vinden wij wel iets van. Het biedt ons een geweldige kans om weer eens écht met elkaar in gesprek te gaan: over wat het beste is voor ons land.
Een goed ontwerp en een ervaren gespreksleider kunnen de bijeenkomsten rond de verkiezingen naar een hoger niveau tillen.

Debatten kenmerken zich in onze ogen te veel door strijd en te weinig door visie. We kennen ze allemaal wel: die verkiezingsbijeenkomsten, waar vooral populistische oneliners naar elkaar geroepen worden; waar iedere deelnemer probeert punten te scoren, door de ander belachelijk te maken. Toeschouwers worden er in het algemeen maar weinig wijzer van.

Het vertrouwen in de politiek is historisch laag, de verdeeldheid in ons land ongekend hoog. Het gaat - wat ons betreft - te weinig over inhoud en er wordt helaas maar minimaal echt naar elkaar geluisterd. Wij zien het debat liefst als startpunt voor een diepere dialoog. Onze moderatoren streven altijd een volwassen en respectvol gesprek na.
Dat kan ik de traditionele debatvorm of in een verfrissend, verrassend en verdiepend format. Beiden doen we met liefde en professionaliteit.

Er zijn naast het traditionele debat vele andere vormen denkbaar; bestaande en op maat te ontwerpen. Eén van de mogelijke opties is onze tool ConsensIQ, dat speciaal ontworpen werd om diepere dialoog te faciliteren. Een verkiezingsbijeenkomst met ConsensIQ draait om nuance, onderzoek en visie; niet om polariserende politiek.

Er gaan de komende maanden heel veel verkiezingsbijeenkomsten georganiseerd worden: debatten voorafgaand aan het stemmen, talkshow en verkiezingsavonden na afloop.
Onze gespreksleiders staan te trappelen. Om de bijeenkomsten (mee) te ontwerpen, om de evenementen vakkundig te modereren.

Foto: Jean Wimmerlin op Unsplash

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal
Foto m e r dag 10 11 2011 124

Samen maken we de beste match

Wij kennen onze dagvoorzitters van haver tot gort. We snappen jouw behoefte. We helpen je graag bij je keuze.