Deelnemers, doel en dagvoorzitter: ze komen pas echt bij elkaar, als ieder onderdeel van het programma op zijn geheel eigen wijze bijdraagt aan het geheel. Een programma is pas effectief, als het met zorg ontworpen is.
Meeting design gaat over de volgorde van programma onderdelen, over de vorm, de timing en de gerichte inzet van interactie. En natuurlijk over het gewenste eindresultaat.

Jaime lopes 0 RDBO Adnb WM unsplash

Het draait om de deelnemers. Altijd!

Veel programma’s zijn van oudsher spreker-georiënteerd. In onze overtuiging is een geslaagde bijeenkomst altijd deelnemer-centraal.
Pas als die zich echt betrokken voelt en ook werkelijk mag deelnemen, zal hij leren, overtuigd raken, veranderen.

Resultaat =
doel x design x dagvoorzitter

Met alleen een goede dagvoorzitter ben je er nog niet. Want ook die kan een slecht programma niet redden.
Het maximale resultaat haal je, als je maximaal scoort op drie elementen: een helder doel, een perfect ontworpen programma en een passende dagvoorzitter. Als je op één van de elementen niet maximaal scoort, zakt het eindresultaat.

Halacious t Zc3vj P Ck Q unsplash
Alice dietrich Fw F f Kj5t Bo unsplash

Een effectief programma is in balans

Een goed ontworpen programma speelt met een bijna eindeloos aantal balansen: actie & rust, Individueel & groepsgewijs, grote lijn & detail, voor & tegen, introvert – extravert, zenden & ontvangen, theorie & praktijk, emotioneel & rationeel, structuur & chaos, luchtig & serieus … en zo kunnen we nog wel even door gaan.
Een goed programma brengt al deze tegenstellingen met elkaar in balans. Een goede dagvoorzitter kan op het podium mee balanceren ‘in het moment’.

Werkvormen: behoudend als het werkt. Vernieuwend als het kan.

Natuurlijk heeft een goede spreker grote waarde. Maar er kan zo veel meer! Wij spelen graag met een grote variatie aan creatieve vormen.

Wij kiezen uit bestaande formats & concepten, of we ontwerpen op maat. Onze dagvoorzitters hebben een groot aantal ‘klassiekers’ in hun gereedschapskist zitten, maar we bedenken (bijna dagelijks) ook nieuwe vormen.

Adam whitlock I9j8 Rk JYFM unsplash

(pictures by Jaime Lopes, Halacious, Alice Dietrich, Adam Whitlock on Unsplash)

Meer weten over Meeting Design?

Neem contact op!
  • Eenvoudige adviezen krijg je cadeau
  • Investeren in ontwerp betaalt zich altijd terug
  • Wel onze ontwerp-kracht gebruiken, maar geen dagvoorzitter inhuren? Geen probleem!
  • We bieden ook workshops, zodat je het voortaan zelf kunt