Engage 1
 • Eerstvolgende workshop: Nieuwe data worden gepland bij voldoende belangstelling. Laat ons weten, als je mee wilt doen.
 • Investering: € 1390,= (ex. BTW). ZZP-ers krijgen 35% korting. Inclusief studiemateriaal, catering en liefdevolle nazorg (de trainers blijven beschikbaar voor vragen, meedenken en een steuntje in de rug).
 • Deelnemers: minimaal 8, maximaal 14
 • Doelgroep: iedereen die beter wil worden in het leiden van (werk)sessies binnen organisaties; zowel de dagelijkse meetings, als de eenmalige bijeenkomsten (teamsessie, heidag, strategy bijeenkomst etc.)
 • Je leert: hoe zien goed begeleidde bijeenkomsten eruit en hoe zorg je dat dit gebeurt. Faciliteren met de drie E's: Effectiviteit, Efficiency en Energie.

Wil jij je gereedschapskist nog verder vullen, kijk dan ook eens naar de Workshop Werkvormen.

Deze workshop wordt gegeven door auteur en ervaren facilitator Mike van der Vijver.
Onze trainers & coaches zijn professionals die zelf nog wekelijks op het podium staan en die alles (maar dan ook echt alles) met je delen.

Closing
Composition exercise
Suits in motion
Thumb fight
De comfort zone is comfortabel. Maar lang niet altijd effectief.
We faciliteren vergaderingen en bijeenkomsten maar al te vaak op de automatische piloot. We doen zoals we het altijd deden en de deelnemers lijden in stilte. Met slechts eenvoudige aanpassingen kunnen we een enorm verschil maken. Het resultaat: betere en veel effectievere meetings.

Wat gaan we doen?

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Want dat is de enige manier om de vaardigheden van een facilitator onder de knie te krijgen. Bereid je voor op twee dagen die je tegelijkertijd uitdagen en energie geven!

Toon, tempo, stijl Ontdek je eigen fabrieksinstelling en leer gebruik te maken van je kracht.

De waarde van faciliteren De rol, taken en competenties van de facilitator.

Inhoud en proces Hoe leg je de verantwoordelijkheid voor de inhoud bij de deelnemers en hoe neem jij de verantwoordelijkheid over het proces.

Activiteiten Welke dingen doen de deelnemers normaal gesproken tijdens een meeting? Wat is effectief, efficiënt and wat geeft energie?

Werkvormen Een proeverij aan mogelijke formats voor de vaste onderdelen in meetings, zoals idee-creatie of het verzamelen en wegen van opinies.

De lastige deelnemer Iedere bijeenkomst heeft er wel eentje: een deelnemer wiens enige doel in het leven lijkt om jouw sessie te verpesten. Hoe ga je daar respectvol mee om?

Non-verbale communicatie Hoe zien deelnemers jou? En hoe kun je de dynamiek in de groep beïnvloeden, zonder te spreken?

Opstelling Wat is de meest effectieve indeling van je ruimte en welke opstelling past het beste bij je werkvorm?

Ice-breakers De zin en onzin van ice-breakers.

Gamification Steeds vaker zetten we speelse formats is, om content te presenteren. Je gaat op zoek naar je innerlijke show-host.

De fijne kneepjes Een hele serie kleine, maar oh zo belangrijke handigheidjes.

In deze workshop zal iedere deelnemer zelf faciliteren en persoonlijke feedback ontvangen. In andere oefenrondes stap je in de rol van deelnemer, zodat je voelt wat het effect is van een andere aanpak door de facilitator.
Alles wat je leert is ook online en hybride toepasbaar.


Locatie

Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort

Workshop Effectief Faciliteren

Aanmelden en vragen
 • Al tientallen workshops gegeven, wereldwijd
 • Hoge deelnemers-tevredenheid
 • Dagelijks betere en meer effectieve bijeenkomsten
 • Big picture en kleine details
 • Leren door te doen
 • Individuele aandacht

De training bracht ons een revolutionaire verbetering van onze interne meetings. Het was één van de beste HR investeringen in vele jaren. 40-50 senior managers waardeerden de Return on Investment op hun inspanning tussen 20% and 70%.

Giorgio Treves Hoofd HR Volkswagen Financial Services, Italië

De feedback van het team was dat ze de training toepasbaar, relevant en zinvol vonden voor hun dagelijks werk. De persoonlijke betrokkenheid van de trainer met het team was enorm hoog.

Christian Eichner Qatar National Bank
Deel dit artikel op je favoriete social kanaal
Foto m e r dag 10 11 2011 124

Samen maken we de beste match

Wij kennen onze dagvoorzitters van haver tot gort. We snappen jouw behoefte. We helpen je graag bij je keuze.