IMG 6905 rolfvankoppenfotografie
IMG 6779 rolfvankoppenfotografie
IMG 6512 rolfvankoppenfotografie

Collega Wendelien Wouters was de dagvoorzitter van de Landelijke Schooltuinen Conferentie. De Alliantie Schooltuinen zet zich in om elk kind in de basisschooltijd toegang te geven tot een schooltuin

Zelf vertelt Wendelien:
"Mensen vragen me vaak: “En, wat doe je de komende tijd?”. Ik som dan zo wat mooie events op over onderwijs, psychatrie, ondernemerschap. Bij één kreeg ik de laatste tijd steeds direct een lach en een “WAT?”. En dat was als ik vertelde dat ik het schooltuintjes congres ging modereren.

En dat was een feest, met de voeten in de klei. Op de Floriade. Want schooltuinieren gaat over meer dan over zaadjes in de grond stoppen.
Uitgebreid spraken we over alle effecten van schooltuinieren op het kind: omgaan met frustraties (niet alles wat je aandacht geeft groeit), spelenderwijs leren rekenen (vierkante meters, liters…), samenwerken en bovenal liefde voor de natuur en de basis leggen voor gezonde voeding.
Twee inspirerende schooltuin-gemeentes werden beloond met de Gouden Wortel, uitgereikt door minister Staghouwer".

De opdrachtgever was blij, dat we ze aan Wendelien gekoppeld hadden:
"Wendelien was voor ons meer dan alleen een dagvoorzitter. In de aanloop naar onze conferentie bleek zij een partner die ons hielp om het programma nog beter te maken, sprekers goed te briefen en ze diepte uit haar eigen arsenaal van middelen om de geplande 1-minutenpitches op een zeer sympathieke manier binnen de tijd te houden. (Met een fluitje dat een vogelgeluidje maakt).

Tot op de dag zelf was ze open voor wijzigingen in het programma. En voor de groep bleek ze (zoals verwacht) een goed voorbereide, toegankelijke, prettige dagvoorzitter met improvisatievermogen en een vleugje humor. Perfectionistisch, maar open voor alles. Ontzettend fijn om mee te werken".


Fotografie: Rolf van Koppen

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal
Foto m e r dag 10 11 2011 124

Samen maken we de beste match

Wij kennen onze dagvoorzitters van haver tot gort. We snappen jouw behoefte. We helpen je graag bij je keuze.