Jean wimmerlin e1da G Ormk Ik unsplash
  • Eerstvolgende workshop: Nieuwe data worden gepland bij voldoende belangstelling. Laat ons weten, als je mee wilt doen. De workshop is van 13.00 - 17.00 (met borrel na).
  • Investering: € 395,= (ex BTW). Inclusief studiemateriaal, catering en liefdevolle nazorg (de trainers blijven beschikbaar voor vragen, meedenken en een steuntje in de rug)
  • Deelnemers: 10 - 20
  • Doelgroep: Iedereen die een leuker en effectiever debat wil leiden en ontwerpen.
  • Je leert: Leiding nemen én ruimte geven. De juiste keuze maken uit debatvormen en die effectief invullen.

De workshop is een goede verdieping op de Workshop Dagvoorzitter en combineert uitstekend met de Workshop Werkvormen en Workshop Bijeenkomsten Ontwerp. Maar hij kan ook prima op zichzelf staand gedaan worden.

Deze workshop wordt gegeven door ervaren moderator en debatspecialist Rick van der Kleij. Al onze trainers & coaches zijn professionals die zelf nog wekelijks op het podium staan en die alles (maar dan ook echt alles) met je delen.

Shelagh murphy xy1o U Oqob FA unsplash debate
Een goed debat is meer dan een serie spitsvondige oneliners
We kennen allemaal de debatten waarbij deelnemers alleen maar bezig zijn om met slimme wisecracks de ander voor gek te zetten. Een effectief debat leidt tot inzicht en verdieping, dankzij een goede debatleider en de juiste vorm.

Wat we je niet leren is beter debatteren. Daar zijn genoeg workshops voor. We leren je wel betere debatten leiden en ontwerpen.

Wat gaan we doen?

Er wordt veel geoefend en theorie wordt meteen praktisch toegepast. Je kruipt afwisselend in de rol van de deelnemer, de debatleider én de ontwerper van het format.

Debatleiding Hoe hou je de zaak in de hand en herken je de veel voorkomende debat-valkuilen? Hoe zorg je dat iedereen aan bod komt en dat het gesprek echt iets oplevert?

Werkvormen Van het klassieke politieke debat, via het energieke Lagerhuisdebat tot ons eigen ConsensIQ debat. Je traint het leiden van verschillende vormen . En je leert welke vorm je het beste toe kunt passen op welk moment.

Stellingen Een goed debat is afhankelijk van een scherp geformuleerde stelling. Wij leren je de basisregels toepassen.

Zaalopstelling Een effectief debat is ook afhankelijk van een passende ruimte en indeling. Je leert welke opstelling welk effect heeft.

Workshop Debatleiding en Ontwerp

Aanmelden en vragen
  • Als debatleider alle touwtjes in handen
  • Een effectief debat-programma
  • Perfecte stellingen bedenken
  • Leer precies de juiste debatvorm kiezen

Photo by Jean Wimmerlin & Shelagh Murphy on Unsplash

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal
Foto m e r dag 10 11 2011 124

Samen maken we de beste match

Wij kennen onze dagvoorzitters van haver tot gort. We snappen jouw behoefte. We helpen je graag bij je keuze.