Dagvoorzitter.nl biedt twee workshops aan die helpen om participatieve bijeenkomsten soepel en effectief te laten verlopen. In elke stap van het proces; of het nu harmonieus verloopt of met pittige tegenstellingen.

Level 1 richt zich op de rol van het modereren en het ontwerpen van programma's op verschillende momenten binnen participatieve trajecten. Hoe laat je mensen samen optrekken, ondanks soms tegengestelde belangen. Level 2 zoomt specifiek in op de organisatorische-programmatische kant van stroevere bijeenkomsten, waar belangen, emoties en soms zelfs agressie de boventoon voeren.
De workshops kunnen in willekeurige volgorde en los van elkaar gevolgd worden.

  • Eerstvolgende workshops: 12 september Amersfoort (middag)
  • Investering: € 525 (ex BTW). Boek je deze workshop samen met Level 1, dan krijg je 25% combinatiekorting. ZZP-ers krijgen 35% korting op de totaalprijs.
  • Deelnemers: Minimaal 8. Maximaal 25 (vanaf 15 deelnemers zetten we twee trainers in).
  • Doelgroep: Iedereen die beroepsmatig participatie-bijeenkomsten organiseert en die vanuit (angst voor) tegenstellingen toch een geslaagde bijeenkomst willen garanderen.
  • Je leert: Hoe je een licht-ontvlambare participatie-bijeenkomst goed organiseert. We laten je ontdekken hoe je ruimte kunt geven aan alle pijnpunten, zonder dat het uit de hand loopt.
Workshop Participatie 27
Workshop Participatie 58
Workshop Participatie 32
Workshop Participatie 89
Workshop Participatie 68
Workshop Participatie 15
Workshop Participatie 35
Participatie mag pijn doen, maar er hoeft geen bloed uit te lopen
Te vaak leidt participatie tot polarisatie; deelnemers komen verder van elkaar af te staan. Omgekeerd lukt het te weinig om vanuit tegenstelling te komen tot een goed gesprek. Niet dat iedereen het persé eens moet worden, maar het is wel prettig als iedereen zich gehoord voelt en minimaal snapt hoe de uiteindelijke uitkomst tot stand is gekomen.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met de licht ontvlambare participatie-bijeenkomsten. De pittige sessies, waar een deel van de mensen bij voorbaat tegen is (het windmolenpark, de nieuwe rondweg, de reorganisatie van de afdeling en noem maar op).
We helpen je zoeken naar wegen om ruimte te geven aan alle meningen, tegenstellingen en emoties, zonder dat het uit de hand loopt. In een intensieve, praktische training van een halve dag ga je aan de slag met concrete situaties en voorbeelden.

Programma ontwerp Wat is het doel van de bijeenkomst? Hoe bouw je de bijeenkomst op? Wie komt er wanneer aan het woord? Welke info geef je op welk moment?

Werkvormen Welk format zet je in, op welk moment? Hoe kies je het juiste format?

Zaalindeling Welke opstelling kies je? Wat is de rol van van licht en geluid?

Non-verbale communicatie Welke toon, tempo en stijl kies je? Wat straal je uit met de uitnodiging, de ontvangst, de zaal etc? Wie kies je als gespreksleider en hoe brief je diegen?

Emotie Hoe ga je om met emotie; soms zelfs agressie? Wat is de rol van de beveiliging?

Dagvoorzitter Portret VIERKANT 38

De workshop wordt afwisselend gegeven Hans Etman, Marion van der Voort en Kjell Lutz. Zij worden al vele jaren beschouwd als participatie-experts.

Marion20 Rob Acket
Dagvoorzitter Portret VIERKANT 12

Workshop Participatie & Moderatie

Aanmelden of vragen
  • Een beter programma ontwerpen
  • Ruimte geven aan alle inzichten
  • Controle houden, zonder machtsvertoon
  • Met een gerust gevoel voor de zaal
Deel dit artikel op je favoriete social kanaal
Foto m e r dag 10 11 2011 124

Samen maken we de beste match

Wij kennen onze dagvoorzitters van haver tot gort. We snappen jouw behoefte. We helpen je graag bij je keuze.